Plenerowe gotowanie w Gastronomiku

24 maja 2021

Powrót do szkoły nie był łatwy, pewnie dla nikogo, ale jak się okazało – może być bardzo miły. Dziś grupa uczniów klas 1 z pionu gastronomicznego połączyła zajęcia praktyczne z przyjemnością i pasją do gotowania. Wielkie grillowanie pod czujnym okiem Pani Katarzyny Michałowskiej na boisku szkolnym w Zespole Szkół przyciągnęło zapachem nauczycieli i uczniów pozostałych klas. Zaczynając od kiełbaski, która z pierwszego, wiosennego grilla smakuje najlepiej, poprzez fantazyjne szaszłyki, szparagi i marchewkę w miodzie, chipsy z jarmużu, makaron wybarwiony atramentem z kałamarnicy z krewetkami na maśle, kolorowe i zdrowe sałatki, kończąc na wybornych stekach przyrządzonych przez Jakuba Niemyta – uczta nie miała końca. Przyjemne zajęcia na świeżym powietrzu, w promieniach wiosennego słońca – tak może być tylko w gastronomiku.

Autor: Małgorzata Korbela.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *