Gotowanie w Markecie „Piotr i Paweł”

11 czerwca 2018 | Autor tekstu: Danuta Zwolińska

W sobotę 9 czerwca uczniowie II klas gastronomicznych:  Darek Helak, Michał Hoffa, Grzegorz Terlecki i Kajetan Sękowski sporządzali  potrawy, którymi częstowali klientów Marketu. Były to: grillowane zielone szparagi w szynce parmeńskiej, sałatka warzywno-owocowa  ze szpinaku, marchewki podsmażonej na miodzie, arbuza i innych składników, ceviche z łososia serwowane na grzance z roszponką oraz koktajle. Potrawy  wykonane były z surowców  oferowanych w sprzedaży  sklepu.  Nad działaniami młodzieży  pieczę sprawowały p. Beata Kalemba i p. Danuta Zwolińska.
Goście degustujący potrawy zachwalali zarówno potrawy jak i pracę  uczniów.
Apetyczny zapach unosił się jeszcze długo po zakończeniu degustacji.

Danuta Zwolińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.