Gotowanie w Markecie „Piotr i Paweł”
11 czerwca 2018 | Autor tekstu: Danuta Zwolińska
W sobotę 9 czerwca uczniowie II klas gastronomicznych: Darek Helak, Michał Hoffa, Grzegorz Terlecki i Kajetan Sękowski sporządzali potrawy, którymi częstowali klientów Marketu. Były to: grillowane zielone szparagi w szynce parmeńskiej, sałatka warzywno-owocowa ze szpinaku, marchewki podsmażonej na miodzie, arbuza i innych składników, ceviche z łososia serwowane na grzance z roszponką oraz koktajle. Potrawy wykonane były z surowców oferowanych w sprzedaży sklepu. Nad działaniami młodzieży pieczę sprawowały p. Beata Kalemba i p. Danuta Zwolińska.
Goście degustujący potrawy zachwalali zarówno potrawy jak i pracę uczniów.
Apetyczny zapach unosił się jeszcze długo po zakończeniu degustacji.
Danuta Zwolińska
Dodaj komentarz