Gotowanie w Markecie „Piotr i Paweł”

22 października 2017 | Autor tekstu: Danuta Zwolińska

W sobotę 21 października młodzież z Pniewskiego Gastronomika  częstowała klientów Marketu „Piotr i Paweł” potrawami wykonanymi z  sezonowych surowców oferowanych w  markecie.
Bogactwo jesiennych  warzyw sprzyja sporządzaniu  ciekawych i smakowitych potraw.
Tym razem  były to:  zupa z dyni, pierożki z nadzieniem warzywnym, selerowe placuszki oraz roladki z cukinii.
Barbara Brzozowska, Grzegorz Terlecki, Michał Hoffa, Patryk Mysiura oraz Dariusz Helak – uczniowie klasy II Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy wykonali te smaczne potrawy  pod kierunkiem p. Beaty  Kalemby i p. Danuty Zwolińskiej  zbierali wiele pochwał za swoje kulinarne umiejętności.
Jeszcze długo po zakończonej degustacji w markecie unosił się  apetyczny zapach zachęcający do kulinarnych zmagań.
Dla Tych, którzy nie byli tego dnia na zakupach w Markecie „Piotr i Paweł” załączamy przepisy wykonanych potraw, aby mogli wykonać je i delektować się „smakami jesieni”.

Danuta Zwolińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.