Kulinarny Talent 2019
28 marca, podczas 23 Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz 12 Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, odbyła się 11 edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”.
Celem głównym konkursu było wykazanie się umiejętnością przygotowania ciekawych dań, które powinny być oryginalne pod względem smaku, a jednocześnie eleganckie i wykwintne oraz muszą zawierać wszystkie określone w regulaminie produkty obowiązkowe.
Tematem konkursu, a jednocześnie produktami obowiązkowymi były: polędwica wieprzowa Goodvalley, minimum 3 przyprawy z portfolio marki Prymat, smalec gęsi marki Agro-Top, frytki z batatów, Minimum 1 produkt z linii produktów B’Creative marki Bonduelle Food Service, napar z wybranej herbaty Herbapol Linia Premium.
W konkursie uczestniczyło 12 uczniów z całej Polski wybranych przez mistrza kulinarnego Roberta Sowę. Zespół Szkół im. Emilii Sczanieckiej był reprezentowały przez Patryka Mysiurę z klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych. Patryka do konkursu przygotowywała pani Monika Twardosz-Wolska. Młodych zawodników oceniło Profesjonalne Jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Wiesław Bober, Wojciech Harapkiewicz, Igor Bragin, Marcin Budynek, Łukasz Ancypo.
Udział w konkursie takiej klasy to dla Patryka niesamowite wyróżnienie jak również szansa sprawdzenia swoich możliwości kulinarnych. Gratulujemy Patrykowi za udziału w tak prestiżowym konkursie kulinarnym i życzymy kolejnych sukcesów.
Dodaj komentarz