Szkolenie dla uczniów w Pniewskim Gastronomiku

20 lutego 2022 | Autor tekstu: Katarzyna Żelazowska

W miniony piątek kolejny raz gościliśmy naszych wybitnych szefów kuchni z The Kitchen – studio kulinarne, którzy wprowadzili naszych uczniów w tajniki przygotowywania dziczyzny. Ten rodzaj mięsa uważany jest za wyjątkowo szlachetny i wykwintny i zalicza się do specjalności kuchni polskiej. Stąd też na naszym stole pojawił się Daniel duszony z warzywami i anyżem w sosie porto, Ravioli z dzikiem, Schab z sarny bastowany z trawą żubrową z dodatkiem kasztanów i wiśni w winie. Jednak za naszym szkoleniem kryła się jeszcze jedna wyjątkowa okazja – bowiem były to pierwsze zajęcia prowadzone w naszej nowej pracowni B5! Takie wydarzenie wymagało niepowtarzalnej oprawy! Wystrój i potrawy współgrały ze sobą idealnie.