Rogal od kuchni….

6 listopada 2017 | Autor tekstu: Monika Twardosz-Wolska

11 listopada w całym kraju obchodzimy Święto Niepodległości. W Poznaniu dodatkowo obchodzone są imieniny ulicy Święty Marcin. Tego dnia rogal świętomarciński staje się najbardziej pożądanym produktem stolicy Wielkopolski i nie tylko.

Uczniowie klasy 2 aw na zajęciach praktycznych przygotowali  wersję rogali z ciasta półfrancuskiego z niebieskim makiem. Będące alternatywą dla rogali świętomarcińskich, w  których podstawowym składnikiem nadzienia jest biały mak. Surowiec  trudno dostępny na rynku. Wyprodukowaliśmy  rogale o niesamowitym smaku, idealnie do kawy w te jesienne długie wieczory.  Dla Tych, którzy są zainteresowani załączamy przepis, aby móc wykonać je w domu.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *