Gotowanie w Markecie „Piotr i Paweł”
W sobotę 21 października młodzież z Pniewskiego Gastronomika częstowała klientów Marketu „Piotr i Paweł” potrawami wykonanymi z sezonowych surowców oferowanych w markecie.
Bogactwo jesiennych warzyw sprzyja sporządzaniu ciekawych i smakowitych potraw.
Tym razem były to: zupa z dyni, pierożki z nadzieniem warzywnym, selerowe placuszki oraz roladki z cukinii.
Barbara Brzozowska, Grzegorz Terlecki, Michał Hoffa, Patryk Mysiura oraz Dariusz Helak – uczniowie klasy II Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy wykonali te smaczne potrawy pod kierunkiem p. Beaty Kalemby i p. Danuty Zwolińskiej zbierali wiele pochwał za swoje kulinarne umiejętności.
Jeszcze długo po zakończonej degustacji w markecie unosił się apetyczny zapach zachęcający do kulinarnych zmagań.
Dla Tych, którzy nie byli tego dnia na zakupach w Markecie „Piotr i Paweł” załączamy przepisy wykonanych potraw, aby mogli wykonać je i delektować się „smakami jesieni”.
Danuta Zwolińska
Dodaj komentarz