Tradycja i nowoczesność
Tegoroczna, cykliczna impreza „Zanim przyjdą goście” już za nami. Licznie przybyłych mieszkańców ciepło i już świątecznie przywitała pani Danuta Zwolińska. Goście uczestniczyli w pokazie florystycznym pani Bernadetty Loba z kwiaciarni Lobella oraz pokazie kulinarnym kucharzy z Gościńca Brackiego pod kierunkiem właścicielki – pani Agnieszki Ozorkiewicz. Marynowany na słodko i słono łosoś w ich wykonaniu, podany w towarzystwie sałat i owoców zachwycił zebranych gości. W pracowniach nasi niezastąpieni uczniowie pod czujnym okiem pani Mirosławy Gałganek i pani Beaty Kalemby przygotowali degustacje – na słono zupa krem z pasternaka z chipsami z jarmużu, ziemniaczana rolada, mieszki z francuskiego ciasta nadziewane serem, kurczakiem i śliwką oraz chrupiący cordon bleu, a na słodko, przy kawie – bezowe torciki z frużeliną wiśniową i kruche ciasteczka z orzechami.
Kuchnię molekularną prezentował Jasiu Darmowski przygotowując kawior z falmbirowanymi owocami. Był też czas na tradycyjny zakup świątecznych wyrobów i dekoracji. Wszystkim naszym sympatykom dziękujemy za tak liczne przybycie i życzymy spokojnych, zdrowych, ciepłych świąt Bożego Narodzenia.
Nauczyciele i uczniowie pionu gastronomicznego
Dodaj komentarz