ZS Pniewy na konferencji „Perspektywy edukacji zawodowej wokół gastronomii”!

W środę, 21 maja uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielem pionu gastronomicznego Pauliną Janas i doradcą zawodowym Iwoną Słomianowską – Mańka uczestniczyli w konferencji branżowej „Perspektywy edukacji zawodowej wokół gastronomii”, która odbyła się w prestiżowej przestrzeni Młyńska 12 w Poznaniu. W wydarzeniu wzięło udział około 200 osób – uczniów, doradców zawodowych oraz nauczycieli.
Program konferencji obejmował serię prelekcji prowadzonych przez uznanych specjalistów z branży gastronomicznej. Uczestnicy mieli okazję wysłuchać m.in. Marcina Smoczyńskiego, który mówił o promocji kulinariów w mediach społecznościowych, Pawła Gruby prezentującego trendy w gastronomii na rok 2025, Ernesta Jagodzińskiego poruszającego temat rekrutacji pracowników oraz Pawła Drozdowskiego, który opowiadał o cyfryzacji i robotyce w branży HoReCa.
Wydarzenie zwieńczył pokaz live cooking w wykonaniu szefa kuchni Dawida Łagowskiego. Pokaz zakończyła degustacja przygotowanych dań, co spotkało się z dużym entuzjazmem uczestników.
Udział w konferencji był dla naszych uczniów cennym doświadczeniem – nie tylko edukacyjnym, ale i inspirującym zawodowo.
Dodaj komentarz