Szkolenie praktyczne dla uczniów

1 października 2021 | Autor tekstu: Katarzyna Michałowska

Ruszyły długo wyczekiwane praktyczne szkolenia dla uczniów. Owoce morza poszły na pierwszy ogień. Ku uciesze kucharzy i prowadzącej pani prof. Katarzyny Michałowskiej , krewetki,  ośmiornice, mule i kalmary okazały się wdzięcznymi produktami do przygotowania pysznych dań na kilka sposobów.  Uczniowie z przyjemnością i zaciekawieniem przyrządzali krewetki na sposób tajski, na słodko z kardamonem, cynamonem i wanilią, grillowane oraz panierowane kalmary, mule po belgijsku oraz grillowaną ośmiornicę.  Wszyscy chętnie spróbowali przyrządzonych specjałów i zgodnie stwierdzili, że każdy kucharz musi być otwarty na nowe smaki. To było niezwykłe popołudnie, a już niebawem na naszych szkoleniowych stołach zagoszczą kaczka i dziczyzna.