Szkolenie praktyczne dla uczniów part. 3

6 października 2021 | Autor tekstu: Katarzyna Żelazowska

Dziś za nami następny dzień szkolenia praktycznego. Jak widać pion gastronomiczny nie zwalnia tempa! Ale nie ma się co dziwić, kiedy do przygotowania są takie pyszności… Mieliśmy okazję rozkoszować się kaczką na wiele sposobów. Pan prof. Mariusz Kalemba podzielił się z uczniami swoimi niesamowitymi umiejętnościami i zaprosił na nieziemską ucztę dla podniebienia. Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą, pieczona kaczka z pomarańczami i jabłkami, sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem, pasztet z kaczych wątróbek, uda confit i gratin z buraków z sosem z glazurowanej szalotki. Czy to nie brzmi obłędnie? A smak? Musicie uwierzyć nam na słowo albo spróbować zrobić samemu. Służymy przepisami i pomocą. Zarówno Nauczyciele pionu Gastro jak i nasi fenomenalni Uczniowie.