Technikum w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych

Autor tekstu: Danuta Zwolińska

4-letnie Technikum w zawodzie

Technik żywienia i usług gastronomicznych
2 kwalifikacje:
T.6.    Sporządzanie potraw i napojów
T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Jeżeli interesuje Cię:
– zdrowy styl życia,
– sztuka kulinarna,
– organizowanie imprez,
wybór jest jeden – Pniewski gastronomik

U nas zdobędziesz umiejętności:
–  sporządzania potraw i napojów,
–  nakrywania i dekoracji stołów,
–  układania jadłospisów,
– organizacji i  rozliczania imprez,
– itp.

Swoje umiejętności zawodowe możesz rozwijać poprzez:
– udział w różnych  konkursach gastronomicznych,
– organizację imprez okolicznościowych dla środowiska,
– praktyki zawodowe w zakładach gastronomicznych i ośrodkach wypoczynkowych,
– itp.

Zawód zawsze na czasie – ludzie jeść będą zawsze!

zawód + matura + umiejętności przydatne dla Ciebie oraz Twoich gości.

Nasi absolwenci pracują w zawodzie jako:
– kucharze,
– szefowie kuchni,
– właściciele firm cateringowych, zakładów gastronomicznych,
– organizatorzy imprez,
– dietetycy,
itp. oraz w innych zawodach np. po skończeniu studiów wyższych.

Możliwość komentowania jest wyłączona.

wykonanie fklar.pl – strony internetowe